بررسی گوشی Xperia S سونی

منتخب نوشته آرش زاد 13 ارديبهشت 1391

اکسپریا S سونی، اولین گوشی تولید شده توسط این شرکت پس از جدا شدن اریکسون از آن است. ساخت اولین گوشی هوشمند با برند سونی و قرار دادن ویژگی‌ها و امکاناتی خاص در این مدل می‌تواند نوید آغاز دوباره‌ای برای شرکتی باشد که تا سال گذشته، در مقایسه با رقیبانش، آنقدرها که باید نتوانست خوب عمل کند.

sony-xperia-s-review-1.jpg

گوشی Xperia S با داشتن ویژگی‌های بارزی مانند دوربین ۱۲ مگاپیکسلی با سنسور Exmor R، صفحه نمایش ۴.۳ اینچی با رزولوشن ۱۲۸۰ در ۷۲۰ پیکسل و پردازنده دو هسته‌ای ۱.۵ گیگاهرتزی، می‌تواند طیف کاربران حرفه‌ای علاقه‌مند به برند سونی را کاملا به خود جذب نماید.

طراحی و سخت‌افزار

در نگاه اول طراحی بدنه Xperia S بسیار شبیه به سایر محصولات تولیدی سونی در دیگر بخش‌ها مانند تلویزیون‌های براویا به‌نظر می‌رسد. در واقع سونی با الهام از این موضوع تلاش کرده تا در اولین تجربه انفرادی خود، محصولی مشابه و هم‌رده با سایر تولیدات خود را طراحی کند.

sony-xperia-s-review-2.jpg

شاید بتوان نوار شفاف زیر گوشی را به‌عنوان شاخص‌ترین بخش طراحی Xperia S نام برد. این نوار به‌نوعی صفحه نمایش گوشی را از بخش دکمه‌های ناوبری آن جدا می‌کند و ظاهری متمایز به آن می‌بخشد. اما از طرفی، همین موضوع باعث بلندتر به‌نظر رسیدن طول گوشی نسبت به مدل‌های دیگری نظیر Xperia arc S می‌گردد. 

دکمه‌های کنترل به کار رفته در اکسپریا اس، به‌طور لمسی طراحی شده‌اند و به شکل نقطه‌های کوچکی در بالای نوار شفاف رنگ قرار گرفته‌اند. حسگر شناسایی انگشت روی این بخش نسبتا مناسب عمل می‌کند اما در مواردی، مجبور بودیم بیش از یک بار آن‌ها را لمس کنیم. از طرفی، وجود نشانگر دکمه‌های Back، Home و Menu در پایین نقطه‌های قابل لمس باعث می‌شود تا در ساعات اولیه استفاده از گوشی، به اشتباه، قصد فشار دادن آن‌ها را داشته باشید!

دوربین ۱.۳ مگاپیکسلی، چراغ LED، سنسور تشخیص نور، بلندگوی مکالمه و لوگوی سونی، سایر اجزایی است که آن‌ها را می‌توان در بخش رویی گوشی مشاهده کرد.

sony-xperia-s-review-3.jpg

قاب پشت گوشی که از پلاستیک طراحی شده است، مانند بیشتر نمونه‌های قبلی اکسپریا، کاملا مات است. در فاصله بسیار کمی از بخش بالای این قسمت، دوربین ۱۲ مگاپیکسلی دستگاه قرار دارد که نسبت به سطح قاب، فرورفتگی کوتاهی در آن دیده می‌شود تا از لمس انگشت با لنز دوربین جلوگیری شود. فلاش، اسپیکر و میکروفن دوم، به‌ترتیب در فاصله‌های کمی از هم، در زیر دوربین قرار گرفته‌اند.

sony-xperia-s-review-4.jpg

ورودی micro USB و HDMI به‌شیوه‌ای که قبلا در طراحی X10 (اولین گوشی اندرویدی سونی اریکسون) به‌کار گرفته شده بود، در داخل حفاظ‌هایی در کناره‌های دستگاه قرار دارند. در بخش راست دستگاه در کنار ورودی micro HDMI، دکمه‌های کنترل صدا و دکمه شاتر دوربین را نیز می‌توان مشاهده کرد.

sony-xperia-s-review-5.jpg

 یکی ضعف‌های موجود در این بخش، دکمه پاور دستگاه است که در گوشه چپ بالای دستگاه و در کنار ورودی جک ۳.۵ میلی‌متری صدا قرار دارد. این موضوع باعث می‌شود هیچ‌وقت نتوانید گوشی را با یک دست از حالت لاک درآورید و یا آن‌را خاموش کنید.

باتری ۱۷۵۰ میلی‌آمپری Xperia S به‌صورت ثابت طراحی شده و امکان جابجایی آن وجود ندارد. در واقع تنها قسمت لازم که با باز کردن قاب پشت دستگاه قابل استفاده است، ورودی سیم‌کارت گوشی است که باید برای آن از میکرو سیم استفاده کنید.

sony-xperia-s-review-6.jpg

با توجه به این موضوع، نظر عده‌ای از افراد بر این بود که با اضافه کردن ورودی سیم‌کارت به کنار دستگاه (مانند مدل‌هایی نظیر N9 نوکیا) و با در نظر گرفتن این موضوع که شما در Xperia S امکان افزایش حافظه ۱۶ یا ۳۲ گیگابایتی داخلی دستگاه را از طریق کارت حافظه ندارید، سونی می‌توانست قاب پشت گوشی را به‌صورت یکپارچه طراحی کند.

صفحه نمایش

طراحی صفحه نمایش Xperia S با سری اخیر این گوشی‌ها که سال گذشته تولید شدند یک دنیا تفاوت دارد! در واقع شاید بتوان گفت تنها بخشی از گوشی که شما را بی هیچ چون و چرا مجذوب خود می‌کند، نمایشگر دستگاه است.

sony-xperia-s-review-7.jpg

نمایشگر Xperia S از تکنولوژی TFT LCD استفاده می‌کند. رزولوشن آن ۱۲۸۰ در ۷۲۰ پیکسل است و با این مشخصات، تراکم پیکسل آن 342ppi (بیشتر از تراکم صفحه نمایش آیفون 4 و 4S) است.

صفحه نمایش این گوشی در شرایط مختلف، خروجی تصویر بسیار ایده‌آلی دارد. این موضوع برای محیط‌های بیرونی و زیر نور خورشید نیز به‌خوبی خود را نشان می‌دهد و کاملا مشخص است که سونی تلاش زیادی را روی به کار بستن تکنولوژی تصویر Mobile BRAVIA Engine برای نمایشگر جدید خود کرده است.

دوربین

به کار بردن دوربین ۱۲ مگاپیکسلی با سنسور Exmor R در Xperia S شما را با تجربه جدیدی از دوربین‌های گوشی‌های هوشمند رو به رو می‌کند. این‌بار بر خلاف همیشه، سونی تلاش کرده تا امکانات بیشتری را در بخش تنظیمات دوربین به کار بگیرد.

sony-xperia-s-review-8.jpg

قابلیت‌هایی تنظیم حالات فوکوس، تشخیص چهره و لبخند، تنظیم ایزو و موارد بسیاری دیگر، امکانات موجود در دوربین این گوشی را به نمونه‌های دوربین دیجیتال بسیار شبیه کرده است.

sony-xperia-s-review-9.jpg

عکس‌های گرفته شده توسط دوربین این گوشی، رنگ‌های شفاف و زنده‌ای دارند که در مقایسه با دوربین مدل‌هایی نظیر Xperia arc S برتری آن‌ها کاملا حس می‌شود. دکمه اختصاصی دوربین قرار گرفته روی گوشی به شما این اجازه را می‌دهد که حتی در زمان لاک بودن گوشی بتوانید با فشار دادن و نگاه داشتن آن، در حدود ۱.۵ ثانیه، عکس‌برداری نمایید.

sony-xperia-s-sample-img-1.jpg

sony-xperia-s-sample-img-2.jpg

sony-xperia-s-sample-img-3.jpg

تصاویر بالا، نمونه‌ای از کیفیت عکس‌های گرفته شده توسط دوربین Xperia S است. برای مشاهده تصاویر در اندازه واقعی، روی لینک‌ها کلیک کنید: تصویر اول، تصویر دوم، تصویر سوم.

در بخش ویدیو، دوربین این گوشی می‌تواند فیلم‌هایی با کیفیت Full HD را با ۳۰ فریم بر ثانیه ضبط کند. حجم تقریبی فایل‌ها برای هر دقیقه، حدود ۱۲۰ مگابایت است. نمونه ویدیوی گرفته شده با دوربین گوشی Xperia S را می‌توانید از این آدرس دریافت نمایید.

نرم‌افزار

در بخش نرم‌افزار، Xperia S را می‌توان تلفنی ایده‌آل برای سرگرمی به‌حساب آورد. سونی با استفاده از برنامه‌هایی نظیر Music Unlimited تلاش کرده است تا امکانات مولتی‌مدیای این مدل را تا جای ممکن، به شیوه خود بالا ببرد.

sony-xperia-s-review-10.jpg

امکان DNLA موجود در گوشی نیز به شما اجازه می‌دهد تا به‌طور بی‌سیم به تلویزیون خانگی خود متصل شوید و به‌شکل مستقیم به پخش ویدیو بپردازید.

اندروید نصب شده روی این گوشی نسخه ۲.۳.۷ است که قرار است تا یکی دو ماه دیگر به نسخه ۴ به‌روز رسانی گردد. نکته جالب برای این گوشی این است که سونی آن‌را با دو Smart Tag عرضه می‌کند تا کاربر با استفاده از چیپ NFC بتواند از برچسب‌های هوشمند سونی استفاده نماید.

sony-xperia-s-review-11.jpg

کارایی مرورگر اندروید در این گوشی بدون مشکل و تقریبا شبیه به سایر گوشی‌های هم رده خود بود. شما برای مشاهده سایت‌های مختلف با محتوای فلش، می‌توانید با سرعت مناسبی آن‌ها را مرور کنید.

کارایی

در بخش کارای، Xperia S با داشتن سخت‌افزاری مناسب، خروجی کار قابل قبولی را از خود به جای می‌گذارد. پردازنده ۱.۵ گیگاهرتزی Qualcomm MSM8260 این مدل، هرچند در مقایسه با نمونه‌های قرار گرفته در گوشی‌های جدیدتر، شاید کمی قدیمی به‌نظر برسد اما این پردازنده دقیقا همان پردازنده‌ای است که HTC از آن در مدل Sensation XE استفاده کرده است.

sony-xperia-s-review-benchmark.jpg

رم یک گیگابایتی این گوشی در کنار این پردازنده، ترکیب مناسبی است تا از طریق آن بتوانید اندروید و اپلیکیشن‌های مختلف را با سرعت و کیفیت هر چه تمام‌تر تجربه نمایید. از کارهای معمول مانند مشاهده ویدیو و مرور وب تا انجام کارهای سنگین مانند اجرای بازی‌های سه بعدی، نتیجه قابل قبولی از کارایی را در Xperia S به جا گذاشت.

باتری

با مصرف مداوم از قابلیت‌های مختلف گوشی مانند عکس‌برداری، GPS، بلوتوث، روشن بودن وای‌فای و تنظیم حالت نور تا حداکثر اندازه، حدود ۱۱ تا ۱۲ ساعت را می‌توان از دستگاه استفاده کرد. ما این تست رو حدود ۴ بار انجام دادیم و عدد بیان شده، مجموع میانگین کلیه تست‌ها است.

sony-xperia-s-review-battery.jpg

از طرفی، با استفاده سبک‌تر از گوشی به‌صورت معمول، بین ۱.۵ تا ۲ روز (بسته به نوع مصرف) می‌توان شارژ باتری ۱۷۵۰ میلی‌آمپری دستگاه را حفظ نمود. در واقع به‌صورت کلی، باتری به کار رفته در این مدل، با توجه به میزان مصرف و سخت‌افزار به کار گرفته شده در دستگاه، متناسب به نظر می‌رسد.

نتیجه‌گیری

اگر شما هم یکی از طرفداران برند سونی هستید و دوست دارید تا اولین گوشی هوشمند تولید شده توسط این شرکت را با توجه به قابلیت‌های چند رسانه‌ای و امکانات سخت‌افزاری آن تجربه کنید، مطمئنا Xperia S مدل مناسبی برای شما خواهد بود. ویژگی‌های بارز زیادی نظیر صفحه نمایش و دوربین ایده‌آل در این گوشی وجود دارند که می‌توانند تبدیل به دلایل اصلی خرید شما باشند. به همه این‌ها، درج شدن نام برند سونی را نیز در بالای گوشی اضافه کنید!

sony-xperia-s-review-12.jpg

اما از طرف دیگر ممکن است مانند کاربران زیادی، ترجیح بدهید تلفنی با ابعاد کوچک‌تر را در دست بگیرید و یا شاید بخواهید منتظر باشید تا سونی درس اول خود در عرضه گوشی‌های اندرویدی به بازار را پس بدهد. در این صورت، شاید صبر کردن راه‌حل بهتری برای شما باشد.

در حال حاضر این مدل با رنج قیمت حدود ۱ میلیون تومان در بازار ایران به‌فروش می‌رسد. در صورتی که شما نیز تجربه کار با این گوشی را دارید، نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.