گزارش تصویری از روز جهانی کاربردپذیری

نوشته آرش زاد 21 آبان 1390

پنجشنبه گذشته، هم‌زمان با سایر نقاط دنیا، همایش روز جهانی کاربردپذیری در دانشگاه علم و فرهنگ تهران برگزار شد. اگر کاربر وبلاگینا بوده باشید، حتما گزارش زنده رادیویی و لایو بلاگ ما را از محل برگزاری کنفرانس دنبال کرده‌اید. مراسم دیروز در حالی از ساعت ۹ صبح آغاز شد و تا ۵:۳۰ دقیقه بعد از ظهر ادامه پیدا کرد که از نظر کمی و کیفی نسبت به سال گذشته، بسیار بهتر و با برنامه‌ریزی کامل‌تری برگزار می‌شد.

روز جهانی کاربردپذیری

دکتر بازرگان، علیرضا نیکوکار، حمید استاد هاشمی، فرید عرض‌پیما، اشکان روشنایی، فرشاد ذوالفقاری، آیدا رنگی، سالار کابلی، سید مهدی حسینی، داود تراب‌زاده، امیرعباس عبدالعلی، مانی قاسمی، شهرام منشی‌پور، نوید کاشانی و پرهام خوشبخت سخنرانان این مراسم بودند.

در این همایش به ارائه‌های مختلفی در رابطه با موضوعاتی نظیر عوامل تاثیر‌گذار بر تجربه کاربر، کاربردپذیری در زندگی شهری و مترو، فلسفه طراحی رابط کاربری مترو در مایکروسافت، کاربردپذیری و امنیت، کاربردپذیری در وب‌سایت‌های دولتی، طراحی احساسی و توجه به احساسات کاربران، شیوه انجام تست‌های کاربردپذیری کم‌هزینه و کاربردپذیری در سامانه‌های مدیریت یادگیری پرداخته شد.

ویدیوها و گزارش کامل این همایش را به‌زودی می‌توانید در سایت رسمی کاربردپذیری مشاهده کنید. تصاویر تکمیلی این همایش در ادامه درج شده است.

روز جهانی کاربردپذیری

فرید ارض‌پیما از شرکت تیماتک درباره Cross Platform و کاربرد آن در برنامه‌ها و اپلیکیشن‌ها صحبت کرد.

روز جهانی کاربردپذیری

علیرضا نیکوکار از چارگون در رابطه با میزان تاثیر UX روی پیشرفت یک سایت صحبت کرد.

روز جهانی کاربردپذیری

اشکان روشنایی ارائه خود را با عنوان “۱۰ اشتباه کاربردپذیری همخرید” مطرح نمود و از تجارب خود درباره طراحی این سایت گفت.

روز جهانی کاربردپذیری

آیدا رنگی درباره کاربردپذیری و نقش امنیت صحبت نمود. ارائه او در زمینه شیوه‌های نفوذ به سیستم‌های امنیتی و روش‌های جلوگیری از آن‌ها بود.

روز جهانی کاربردپذیری

بخشی از کاربران حاضر در همایش روز جهانی کاربردپذیری

روز جهانی کاربردپذیری

ارائه امیرعباس عبدل‌العلی در رابطه با شیوه انجام تست‌های کاربردپذیری کم‌هزینه بود. او راهکاری‌های مناسب و ارزانی را برای تست کاربردپذیر بودن یک سایت مطرح کرد و اسلایدهای مختلفی را درباره این موضوع به‌نمایش گذاشت.

روز جهانی کاربردپذیری

حمید استادهاشمی درباره کاربردپذیری در حمل و نقل شهری و مترو صحبت کرد. ارائه او در رابطه با موضوعی خارج از فضای وب بود و موارد به‌کار رفته در متروی تهران و بررسی میزان کاربردپذیر بودن آن‌ها را بررسی کرد.

روز جهانی کاربردپذیری

داود تراب‌زاده درباره طراحی احساسی و توجه به احساسات کاربر در طراحی صحبت کرد. او با به‌نمایش گذاشتن چند فیلم، نقش مهم احساس کاربر در موفقیت یک سایت یا محصول را مورد بررسی قرار داد و از محصولات اپل به‌عنوان نمونه این مورد یاد کرد.

روز جهانی کاربردپذیری

مانی قاسمی در رابطه با تکنولوژی و کاربر آن در آموزش صحبت نمود. او با به‌نمایش گذاشتن تکنولوژی‌های فعلی‌ای که در آموزش و پرورش استفاده می‌شود، درباره مشکلات موجود و راه‌حل‌های آن اسلایدهایی را به‌نمایش گذاشت.

روز جهانی کاربردپذیری

سالار کابلی با بررسی وضعیت سایت ۳۱ شب، درباره توجه به موضوع کاربردپذیری در این سایت و ارائه آمار کاربران از میزان ثبت‌نام تا درصد رشد عضویت و دلایل اعلام شده از کاربران برای لغو عضویت سایت گفت.

روز جهانی کاربردپذیری

شهرام منشی‌پور نیز در مورد کاربردپذیری در سامانه‌های مدیریت یادگیری صحبت کرد.

روز جهانی کاربردپذیری

نوید کاشانی با بررسی وضعیت سایت بانک پاسارگاد از نظر کاربردپذیری، ارائه خود را درباره تغییراتی که می‌تواند خروجی و دسترسی‌پذیری سایت را از نظر کاربران بهینه نماید عرضه کرد.

روز جهانی کاربردپذیری

سید مهدی حسینی درباره کاربردپذیری در وب‌سایت‌های دولتی، مشکلات و ضرورت توجه به راه‌حل‌های آن صحبت کرد.

روز جهانی کاربردپذیری

پرهام خوشبت هم در رابطه با ثابت‌های سایت به‌سایت صحبت کرد و به بررسی نکات مختلف و رفع عیوب آن پرداخت.