چطور وبلاگ بنویسیم، کجا وبلاگ بنویسیم؟

نوشته آرش زاد 09 شهريور 1390

وبلاگ‌نویسی و داشتن یک محیط شخصی برای نوشتن، از بدو ورودش به ایران تا حالا، دست‌خوش تغییرات زیادی شده است. سادگی و نوع نوشتن در آن زمان با امکانات و ابزارهای متفاوت امروزی، زمین تا آسمان تفاوت کرده‌اند و حالا برای داشتن یک وبلاگ ساده، تنها کافی است که چند دقیقه زمان بگذارید.

blogday-2011.jpg

از طرفی، گستردگی نوشته‌های قدیمی شاید از نگاه برخی از کاربران، حالا دیگر کم‌تر دیده شود اما وضعیت کنونی با توجه به تغییر نسل قالب وبلاگ‌نویسان ایرانی، امری طبیعی به نظر می‌رسد. خیلی از وبلاگ‌نویسان ما از طریق همان وبلاگ شخصی‌شان شناخته شده‌اند و از طریق همان‌ها، کار پیدا کرده و پله پله رو به جلو حرکت کردند و خیلی‌های دیگر نیز بخاطر وبلاگ‌شان دردسرهای فروانی را تجربه نمودند.

تعریف هرکس از وبلاگ و وبلاگ نوشتن متفاوت است. شاید برای کسی، وبلاگ همان آدرس شخصی‌ای باشد که تنها عده‌ای محدود می‌توانند به آن دسترسی داشته باشند و شاید برای یکی دیگر، محیطی پر از نویسنده، کاربر و کامنت، تعریفی درست از وبلاگ‌نویسی باشد. در واقع می‌توان گفت که این‌ها، کلیاتی کلیشه‌ای درباره وبلاگ‌نویسی هستند که در این مطلب، قصدی برای بیان کردن‌شان بیش از این نداریم. شاید آن‌چه که این‌روزها از همه چیز بیشتر برای وبلاگستان فارسی اهمیت داشته باشد، تفهیم نوع نوشتن، انگیزه نوشتن و مکان نوشتن به کاربرانی است که تازه وارد این دنیا می‌شوند. امروز 31 آگوست و روز جهانی وبلاگ است، چه زمانی بهتر از این برای عنوان کردن کلی این مطلب؟

نوع نوشتن

این‌که چطور می‌نویسید و یا دوست دارید چگونه بنویسید، موضوعی است که تنها به خود شما بستگی دارد. هیچ‌کس حق این‌را ندارد که در این مورد به شما حرفی بزند اما این موضوع زمانی صحیح خواهد بود که شما اصول کلی را در نوشته‌هایتان رعایت کنید. توجه داشته باشید که این‌جا داریم در مورد حیطه وبلاگ‌های فناوری و یا موضوعاتی که به این دسته نزدیک باشند صحبت می‌کنیم. نگارش شما باعث شناخته شدن‌تان خواهد شد. سعی کنید تا جایی که می‌توانید نوشته‌های وبلاگ‌های مختلف را (چه فارسی و چه انگلیسی) مطالعه کنید و با سبک‌های نوشتاری هر نویسنده و نوع استفاده صحیح از علامت‌گذاری‌ها آشنا شوید.

انگیزه نوشتن

شاید انگیزه خیلی‌ها هنگام آغاز به‌کار یک وبلاگ در این زمینه، کسب بازدید کننده باشد. تلخ و تاسف‌بار است اما متاسفانه در خیلی از زمینه‌های موجود در وب فارسی این موضوع به چشم می‌خورد. داشتن یک وبلاگ با بازدید بالا اصلا موضوع بدی نیست اما در نظر داشته باشید که زرد نویسی هم یکی از فاکتورهای جذب بازدید است! این‌که قصد ادامه چه مسیری را دارید نیز کاملا به خودتان برمی‌گردد ولی توجه کنید تا آن‌چه که می‌نویسید، برای عده‌ای که در آن حیطه فعالیت می‌کنند قابل ارائه باشد. کسب بازدید می‌تواند جزء اولویت‌های بعدی شما قرار بگیرد.

مکان نوشتن

برای کسی که تازه قصد وبلاگ‌نویسی در این زمینه را دارد، مکان نوشتن، یکی از فاکتورهای مهمی است که باید به آن توجه نماید. شاید خوب بنویسید و با انگیزه بنویسید اما آن‌طور که باید دیده نشوید؛ دلیل آن‌هم وبلاگ نوپایی است که در آن فعالیت می‌کنید. برخی از وبلاگ‌های شناخته شده در این زمینه امکان همکاری با آن‌ها را به عنوان نویسنده میهمان به شما می‌دهند. در واقع در این‌گونه شرایط، همه چیز محیاست تا شما از ظرفیت آن محیط به نفع خود و با نام خود استفاده کنید. از پُتانسیل‌های این‌چنینی نهایت استفاده را ببرید چرا که می‌توانید به‌رایگان تبلیغ و لینک خود را به هزاران خواننده وبلاگ میزبان نمایش دهید.

وبلاگ‌های منتخب

اگر وبلاگ‌نویسی هستید که در زمینه‌های مرتبط با فناوری می‌نویسید و یا وبلاگی را می‌شناسید که تازه شروع به فعالیت کرده و نیاز به معرفی شدن دارد می‌توانید آن‌را در بخش نظرات این مطلب به ما معرفی کنید. از بین وبلاگ‌های پیشنهاد شده، ۵ وبلاگ به انتخاب، معرفی و لینک آن‌ها در ادامه این مطلب درج خواهد شد. (تصویر مطلب از آرش اصغری)