حتی نوکیا هم معتقد است ویندوز فون مشکل ضعف اپلیکیشن دارد

نوشته آرش زاد 09 مرداد 1392

پلتفرم ویندوزفون مایکروسافت به ۱۶۵۰۰۰ اپلیکیشن موبایلش می‌بالد، اما نوکیا بر این باور است که کار بیشتری باید در این زمینه صورت گیرد تا بتوان میزان فروش را بالاتر برد. چند جمله خیلی مهم از گفتگوی جمعه گذشته Bryan Biniak نائب رئیس نوکیا با اینترنشنال بیزینس تایمز مسئله “جای خالی اپلیکیشن” را برجسته‌تر کرده و اهداف والاتری برای تجربه اپلیکیشن‌های موبایل تعیین کرد. برخی از جملات مهم بینیاک به شرح زیر هستند:

bryan-biniak-nokia.jpg

برای اینکه دلیلی برای تغییر سیستم‌عامل گوشی‌تان به شما بدهم ، باید مطمئن شوم اپلیکیشن‌هایی که الآن روی دستگاه‌تان هستند و برایتان مهم هستند نه تنها روی گوشی‌ موبایل جدید وجود دارند بلکه بهتر هم اجرا می‌شوند. لازم است تجربیات منحصر به فردی را که روی دستگاه‌های دیگر غیر از گوشی موبایل قادر به دستیابی به آن‌ها نیستید هم را بیان کنم.

این همان نکته‌ای است که در گذشته هنگام بحث در مورد چالش‌های بلک‌بری هم مطرح شد و همین نکته دلیل این است که که آن شرکت و مایکروسافت بر سر اینکه پس از iOS و اندروید نفر سوم باشند در حال حاضر به مبارزه می‌پردازند. مقامات این شرکت‌ها نه تنها اپلیکیشن‌هایی دارند که مردم امروز به دنبالشان هستند بلکه پشتیبانی نرم‌افزاری‌ای هم که افراد فردا نیازمند آن هستند را دارند.

مردم در زندگی روزمره‌شان از اپلیکیشن‌ها استفاده می‌کنند و اگر شما چیزی که من در زندگی روزمره‌ام استفاده می‌کنم نداشته باشید من سیستم‌عاملم را تغییر نخواهم داد زیرا نمی‌خواهم  روش زندگیم را فقط به خاطر استفاده از یک تلفن به جای دستگاه‌های دیگر تغییر دهم.

کاربران ویندوز‌فون زیادی وجود دارند که از داشتن این سیستم‌عامل خوشحالند و همه اپلیکیشن‌هایی را که لازم دارند روی این سیستم‌عامل دارند. شاید با وجود اینکه رابط کاربری و خیلی از گوشی‌های جدیدی که با این سیستم‌عامل عرضه شده‌اند را دوست داشته باشیم، اما ممکن است هنوز هم از آن دست کاربران نباشیم. مثالی که بینیاک زد بسیار مهم است: تعدادی اپلیکیشن ضروری هستند که روزانه نیازمند آن‌هاییم اما روی ویندوزفون از داشتنشان محرومیم. خب ما و افراد دیگری که شرایط ما را دارند چرا باید سیستم‌عامل فعلی‌مان را تغییر دهیم و به ویندوزفون روی آوریم؟

این چالشی است که مایکروسافت کماکان با آن رو‌به‌روست زیرا کاربران تلفن‌ هوشمند فعلی دوست دارند اپلیکیشن‌هایی که می‌خواهند و به آن‌ها نیاز دارند روی موبایل‌هایشان داشته باشند. کسانی که از تلفن‌های معمولی غیر‌هوشمند استفاده می‌کنند هدف بهتری برای تبدیل شدن به مشتریان ویندوزفون هستند زیرا آن‌ها معتاد به اپلیکیشن نیستند. همین می‌تواند دلیل بر این باشد که نوکیا طی دو سال گذشته تعدادی گوشی موبایل تقریبا ارزان‌قیمت با سیستم عامل ویندوزفون عرضه کرده است.

بینیاک در ادامه به این مسئله پرداخت که مشکل ویندوزفون نه سخت‌افزار و نه خود پلتفرم است. مشکل تنها به اپلیکیشن‌ها مربوط است. وقتی پای سخت‌افزار به میان می‌آید نوکیا سهم خود را انجام داده است اما ظاهرا بینیاک در مورد سهم نرم‌افزار نگران است:

ما مدام مشغول عرضه محصولات جدید هستیم، می‌توانیم برای هر دستگاهی یک اپلیکیشن داشته باشیم که افراد به آن نیازمندند و مشابه‌اش وجود ندارد، این یک فرصت فروش نادیده گرفته شده است.

حق با اوست. اگر یک کاربر بالقوه دریابد که لومیای براق جدید نمی‌تواند اپلیکیشن‌هایی را که او می‌خواهد اجرا کند، چرا باید آن را بخرد؟

بخش عمده این وضعیت به زمان‌بندی مربوط است. هر چه زودتر و سریع‌تر مایکروسافت ویندوز ‌موبایل را کنار بگذارد زودتر هم می‌تواند از iOS و اندروید سبقت گرفته و به جایگاه بزرگی که آنان امروز در دنیای تلفن‌هوشمند دارند برسد. حالا که این دو سیستم‌عامل که بیش از ۹۰ درصد فروش تلفن‌های هوشمند را به خود اختصاص داده‌اند، مشتریان و برنامه‌نویسان خود را یافته‌اند، تغییر سیستم‌عامل کاری بسیار دشوارتر می‌شود.